logo bipict català   |   castellano   |   english
intro
què oferim
com ho fem
qui som
exemples
contacte

exemples

 
 

Google Earth 4.2+

Palazzo Ducale

En aquesta projecció podem observar un angle de 360º del Palau Ducale de Venezia en una fotografia de dimensions reduïdes (0.15 gigapíxels). Per a la realització d’aquest mosaic només es van utilitzar 12 fotografies laterals per 4 d’alçada, amb un 60 % de solapament. Per la seva correcta visualització us recomanem veure-la amb Google Earth 4.2+

 

 

Google Earth 4.2+

Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya

Amb aquesta composició s’il.lustra l’espectacularitat de la tècnica de correcció geomètrica aplicada en un espai interior. La imatge de més de 3 gigapixels mostra consistència espaial que vé reflectida en les línies rectes de la part esquerra, mentre que el mur que queda a la dreta dibuixa aquesta corva sinusoidal.

 

 

 

Dona eivissenca

L’observació meticulosa requereix quietud. En aquesta visió de l’escultura de l’artista R. Pomel es poden observar, amb el màxim detall possible, aspectes que van de la pròpia textura del gress fins la tècnica de desenvolupament de l’artista. La figura té una alçada de 40 cm. És a dir, es pot observar de manera més minuciosa en aquesta projecció que en la vida real.

 

 

Visió del Mont Saint-Michel

Davant d’un objecte essencialment pla les distorsions òptiques es minimitzen, de manera que la feina de composició se simplifica. Això permet fer treballar més el focus fins afinar el relleu de les pinzellades. En aquesta obra del pintor Joan Claret, tenim un marge cromàtic estret. Fent 100 x 100 cm a mida real, és ben clar que la visió de BIGPICT resulta més útil que la mateixa realitat per observar tant el detall cromàtic, de matiç de color, com el geomètric, de direccions de traç en les pinzellades.

 

 

 

Google Earth 4.2+

Púbol

En aquesta panoràmica conté un interés especial la transformació que han sofert els cables elèctrics al cometre una distorsió geomètrica important per a la seva realització. Obres com aquesta, amb finalitats estètiques, poden ser personalitzades per clients des del sector de la publicitat, al de la restauració.

 

 

Google Earth 4.2+

Interior d’una casa pairal

El model geomètric utilitzat per a realitzar aquesta imatge permet visualitzar tota la semiesfera. Això és 360º horitzontals, pels 180ª en vertical. L'espai on ha estat realitzada és reduït. Així podem observar que no hi ha errors de paral.lax, gràcies a l'estabilitat del centre de projecció al llarg del procés d'obtenció de la panoràmica.

 

 

 

Cireres i Prunes

Aquest oli sobre tela també va ser elaborat per l’artista R. Pomel. En ell és de particular interés la mixtura de color. En la vida real fa 50 x 36 cm. O sigui, que la millor manera per analitzar la composició de color és la que teniu al davant. Millor que tenir el mateix quadre davant dels ulls!

 

 

Cireres

Aquest és un altre exemple d’una varietat cromàtica més reduïda. La peça de 28 x 46 cm. també és de l’artista R. Pomel. Resulta interessant adornar-se’n que efectivament es pot discriminar de manera molt acurada entre matiços d’un mateix color. El fet de tenir tot el fons blanc és un altre repte que com es pot comprovar si s’observa en detall, a BIGPICT s’ha resolt satisfactòriament.

 

 

© BIGPICT fotografia gran format 2009  |  Bailèn 66, 1r 2a. 08009 Barcelona  |  +34 935 308 252   |  info@albertclaret.com